Boerin

Wie is de bloemenboerin?

Mijn naam is Feere Zuyderhoff. In het kader van “Vrouw zoekt boer” ben ik in 2013 uit
Amsterdam vertrokken en bij mijn liefde op het Groningse platteland gaan wonen.

In 2015 rondde ik de deeltijdopleiding op Warmonderhof af. Tijdens de opleiding ben ik vooral met groenteteelt bezig geweest en startte mijn eigen bedrijf met de verkoop van biologische groente op de markt. Aan het einde van de opleiding, nadat ik een aantal voorbeelden had gezien van hele mooie biologische bloemenbedrijven, wist ik het zeker: ik ga verder met bloementeelt!
Eerst zijn we verhuisd en kregen we een baby. Ondertussen was ik al plattegronden aan het maken van hoe de bloementuin eruit moest komen te zien en maakte ik lijsten van soorten die er moesten komen.
Op mijn stagebedrijf de Eemstuin kwam ik nog regelmatig om vrijwilligerswerk te doen. Ik maakte tijdens het seizoen af en toe boeketten van alles wat er bloeide op de tuin. We legden ook een bloementuin aan.
Eind 2017 besloot ik dat ik het professioneler aan wilde pakken. Inmiddels heb ik bij mijn buren een stuk grond kunnen huren waar ik de bloemen teel. Deze grond is sinds 2021 volledig biologisch (Skal) gecertificeerd.

Lees meer

Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik er ontzettend veel plezier in heb. Niks fijner dan kleine zaadjes in de grond stoppen, langzaam tot ontkieming zien komen en steeds groter groeien en uitbloeien tot de meest prachtige bloemen! Geweldig om dit natuurproces helemaal door mijn vingers te zien en voelen gaan. Ook geeft het veel voldoening om mensen blij te maken met mijn bloemen. In het begin ben je wat onzeker maar als je aan het einde van het seizoen alle positieve reacties bij elkaar optelt, dan weet je dat je goed bezig bent!

Verder wil ik met mijn bloemen meer bewustzijn creëren en mensen aansporen om niet alleen groente en fruit lokaal, onbespoten en van het seizoen te kopen, maar ook na te denken over waar hun bloemen vandaan komen. De bloemen die je lokaal koopt, hebben geen lange reizen gemaakt, zijn gegroeid in ons eigen klimaat en hebben hun natuurlijke geuren en kleuren. Daar kun je écht van genieten, met een goed gevoel! En de bijen, vlinders en insecten genieten ook mee!